کلینیک فوق تخصصی تغذیه ، زیبایی و تناسب اندام فرشتگان
خیابان ولی عصر بالاتر از زعفرانیه باغ فردوس برج فردوس طبقه 4 واحد 24 شماره تماس 22704318-22722143 
نويسندگان

سلام.چند تا آمار هست که جالبه بدونین : (خواهش میکنم با دقت بخونین)

طبق سایت سازمان بهداشت جهانی :

48% مردم ایران بیشتر از نیاز روزانه شون انرژی دریافت میکنن.

28% در حد نیازشون انرژی دریافت میکنن.

24%کمتر از نیازشون انرژی دریافت میکنن.

این یعنی 72% مردم ایران سوءتغذیه دارن(توجه داشته باشید که سوء تغذیه هرگونه تغذیه غلط اعم از بیش خوری یا کم خوری که منجر به بیماری  بشه رو در بر میگیره)

این یعنی 48%مردم ایران یا چاق هستن یا اضافه وزن دارن.

این یعنی 48% مردم ایران درمعرض خطر ابتلا  یا مبتلا به انواع بیماری های ناشی از چاقی مثل ناراحتی های فلبی و عروقی و دیابت  وسرطان و... هستن.

یعنی ما باید به اندازه 48% مردم ایران پول و اعتبار صرف درمان بیماری های بسیار پر هزینه  ناشی از عوارض چاقی و اضافه وزن کنیم

و این در حالیه که :

80% موارد بیماری های قلبی و عروقی

90% بیماری دیابت نوع 2

33% از سرطان ها

از طریق رژیم غذایی سالم و صحیح و نگهداری ورن در محدوده طبیعی و فعالیت بدنی قابل پیشگیری اند

واقعا چرا وقتی میشه به این راحتی از اون همه بیماری خطرناک و مهلک پیشگیری کرد , اینکار رو نکنیم؟ این تجربه ای هستش که از قبل  ثابت شده : مردم کشور فنلاند فقط با رعایت رژیم غذایی سالم در عرض 25 سال 73%  کاهش مرگ سالانه ناشی از بیماری های قلبی رو داشتن.

زیاد سخت نیست...لبخند

سلامت باشین

 

 

[ ۱۳۸٧/٥/٢٢ ] [ ۳:۳٤ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

·        افزایش کافی وزن برای مادر بهترین نشان دهندة نتیجة حاملگی است.

رژیم غذایی مادر باید طوری تنظیم شود که در سه ماهه اول تقریباً 0.9-1.8 kg و پس از آن در سه ماهه دوم و سوم بطور هفتگی 0.3-0.5 kg افزایش وزن پیدا کند. (افزایش وزن کل بطور طبیعی 11-16kg است). مادرانی که دوقلو دارند باید حدود 16-20 kg افزایش وزن داشته باشند. زنانیکه بطور معمول وزنشان کمتر از وزن طبیعی است ، باید 12.5-18 kg افزایش وزن پیدا کنند. زنان چاق باید 7-11.5 kg افزایش وزن پیدا کنند. برای تعیین وضعیت وزن مادر معمولاً از شاخص توده بدنی ( BMI ) استفاده می شود.

تحقیقات نشان داده است که اگر حاملگی 38 هفته به طول بیانجامد ، افزایش 11.5-16 kg وزن می تواند در سلامت مادر و کودک مؤثر باشد. افزایش وزن موجب می شود نوزاد در هنگام تولد حدود 3.5 kg وزن داشته باشد. علیرغم اینکه افزایش وزن بیش از حد تعیین شده معمولاً مضر نیست ولی اگر مادر به وزن مورد انتظار در دوران بارداری نرسد ممکن است زمینه ای برای ایجاد چاقی بعد از زایمان شود. این مطلب بیشتر در مواردی صادق است که مادر بخواهد بیش از 1 فرزند داشته باشد.

بدست آوردن وزن مطلوب در دوران بارداری بخصوص اگر مادر 19-13 سال باشد نیازمند بررسی و کنترل منظم است.

در صورتیکه مادر وزنی را در محدوده گفته شده داشته باشد وزن نوزاد در هنگام تولد بهتر و مطلوبتر خواهد بود. اندازه گیری وزن یک زن باردار بطور هفتگی برای تعیین میزان غذای دریافتی وی مؤثر است.

بدست آوردن وزن مناسب یک مسئله مهم برای مراقبتهای پس از زایمان و برای مادران است.

بدست آوردن وزن ناکافی بسیاری از مشکلات را در بردارد. پس یک زن باید از برنامه غذایی مناسب خودآگاهی داشته باشد و از آن پیروی کند ، مثلاً اگر زنی افزایش وزن زیادی در دوران بارداری پیدا کرده باشد نباید او را مجبور به کاهش وزن کرد. حتی اگر در 7 ماه اول بارداری 16 kg بدست آورد ، باید در 2 ماه بعد هم به میزان تعیین شده وزن اضافه کند و به موازات جدول افزایش وزن در دوران بارداری حرکت کند. به عبارت دیگر اگر زنی وزن مطلوب را در دوران بارداری بدست نیاورد ، نباید این وزن مطلوب را به سرعت بدست آورد. بلکه باید به آرامی وزن مطلوب را تا آخر دوران بارداری بدست بیاورد.

 

·        افزایش نیاز به پروتئین و کربوهیدرات:

برحسب سن شخص RDA (جیره پیشنهادی روزانه) ( Recommended daily allowance) برای پروتئین روزانه 10-15 g اضافه می شود (1 لیوان شیر به تنهایی حاوی 8 g پروتئین است) بسیاری از زنان که باردار نیستند میزان 60 g پروتئین در روز را که برای آنها توصیه شده است را دریافت می کنند و بنابراین نیازی به افزایش پروتئین دریافتی ندارند. ولی تمام زنان باید از دریافت میزان کافی پروتئین خود مطمئن باشند.

نیاز به کربوهیدرات بطور روزانه حداقل 105 g است. این میزان کربوهیدرات از کتوزیس ، که می تواند برای جنین مضر باشد ، جلوگیری می کند. که البته بیشتر زنان بطور معمول تقریباً 2 برابر این میزان استفــــاده می کنند.

 

·        افزایش نیاز به ویتامین:

نیاز به ویتامین معمولاً تا %50 برای ویتامینهای گروه B بجز B6 (%45) و فولات (%50) افزایش پیـــــدا می کند.

میزان زیادی ویتامین B6 و ویتامینهای دیگر گروه B بجز فولات که مورد نیاز است معمولاً به راحتی از طریق غذاهای مناسب مانند یک صبحانه معمولی از Cereal و بعضی از پروتئینهای حیوانی تأمین می شود. نیاز به فولات هم باید در یک رژیم مخصوص برنامه ریزی  شود. بدلیل اینکه سنتز DNA نیاز به فولات دارد ، این ماده مغذی در دوران بارداری بسیار ضروری و مهم است و نهایتاً رشد پیش از تولد و پس از آن بستگی دارد به میزان ذخیره فولات دارد. شکل گیری گلبولهای قرمز خون ، که نیازمند فولات است ، در دوران بارداری اتفاق می افتد. اگر فولات دریافتی ناچیز باشد منجر به ایجاد کم خونی مگالوبلاستیک میشود.

RDA  برای فولات در دوران بارداری تا 600 µg در روز افزایش می یابد و این برای مراقبت تغذیه ای یک زن باردار بسیار اهمیت دارد. در حالیکه µg 400 در روز بوسیله زنی که باردار نیست استفاده می شود. البته در هر دو مورد به فولات سنتتیک تأکید می شود. کمبود فولات در زمان لقاح و بعد از آن با نقصهای تولد بخصوص Naural tube defectst همراه است. البته تقریباً نیمی از این نقصها مربوط به ژنتیک و سایر عواملی است که به فولات ارتباط ندارد. افزایش فولات سنتتیک به میزان µg 400 در روز برای یک زن که باردار نیست و µg 600 در روز برای یک زن باردار از طریق رژیم غذایی و هم مکملهای فولات و یا ترکیبی از هر دو تأمین می شود. انتخاب رژیمی که از فولات سنتتیک غنی باشد مثل صبحانه ای معمولی که حاوی Cereal باشد و غلات غنی شده مناسب است. در غیر اینصورت استفاده از مکمل توصیه می شود. علت تأکید به استفاده از فولات سنتتیک این است که این فرم از فولات در کاهش Naural tube defectst مؤثر است. فولاتی که در غذا یافت می شود معمولاً به فرم پلی گلوتامات است که بخوبی فولات سنتتیک (که به فرم مونوگلوتامات است) جذب نمی شود. ولی این به آن معنی نیست که فولاتی که در غذاها یافت می شود ، بی ارزش است. زنانی که در گذشته فرزندی با Naural tube defect داشته اند باید به پزشک خود در رابطه با نیاز به مکمل فولات مشورت کنند. استفاده از 4mg فولات در روز می تواند با نظر پزشک و متخصص تغذیه مناسب باشد.

نیاز به فولات در دوران بارداری ممکن است برای زنانی که برای مدتی از روشهای جلوگیری از بارداری استفاده کرده اند مشکل ایجاد کند. زیرا این روشها مانع از جذب فولات می شوند.

کافی نبودن رژیم با استفاده از داروهای ضد بارداری خوردنی ، توجه دقیق به میزان فولات دریافتی در دوران بارداری را ضروری می نماید. زنان باید یک رژیم غنی از فولات و یا مکمل فولات را تقریباً 8 هفته قبل از بارداری آغاز کنند.

 

ترجمه از کتاب:                                       Perspectiues in Nutrition

      

  ندا محمودآبادی

 

[ ۱۳۸٧/٥/۱٥ ] [ ۱:۳٢ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

افزایش میزان نیاز به مواد مغذی در دوران بارداری:

 

شواهد بسیاری به افزایش نیاز تغذیه ای در دوران بارداری تاکید دارد :

·        افزایش نیاز به انرژی:

معمولاً بارداری بخصوص در سه ماهه دوم و سوم نیازمند حدود 300 kcal اضافـــــی در روز می باشد. نیاز انرژی در سه ماهه اول بارداری مانند زمانی است که شخص باردار نیست. با وجودی که نیاز انرژی در دوران بارداری افزایش می یابد ممکن است تصور شود که باید میزان غذای روزانه شخص باردار 2 برابر شود ، در حالیکه باید بدنبال بهترین کیفیت غذایی برای ایجاد سلامتی برای مادر و فرزند بود.

 

در دوران بارداری نیاز به ویتامینها و مواد معدنی 20 تا 50 درصد افزایش پیدا می کند. در حالیکه نیاز به انرژی در دوران بارداری در سه ماهه دوم و سوم حدود 15 درصد افزایش پیدا می کند. یعنی اگر در دوران قبل از بارداری بطور روزانه 2000 kcal دریافتی یک زن بوده در این دوران باید 300 kcal به رژیم غذایی روزانه اضافه شود.

بدست آوردن انرژی کافی دریافتی کار ساده ای است. و می تواند با افزایش وزن در دوران بارداری تعیین شود. ولی برای بدست آوردن ویتامینهای ضروری و مواد معدنی ، یک زن باردار باید بدنبال غذاهایی که از مواد مغذی غنی هستند باشد و نیازی به اضافه کردن انرژی دریافتی نیست.

اگر زنی در دوران بارداری فعالیت داشته باشد می تواند انرژی که مصرف می کند را به انرژی مجاز برای دوران حاملگی اضافه کند. هرچه که ابعاد بدن بزرگتر باشد شخص احتیاج بیشتری به انرژی برای فعالیتهای خود دارد. زنان می توانند بسیاری از فعالیتهای خود را در دوران بارداری هم ادامه دهند بجز بعضی از ورزشها مانند خم کردن زیاد زانوها ، غواصی ، اسکی ، وزنه برداری و ...

در دوران بارداری ورزشهایی مانند پیاده روی ، دوچرخه سواری و شنا معمولاً توصیه می شود. ولی برای زمانی که بطور طبیعی غیرفعال هستند ورزش مداوم در دوران بارداری توصیه نمی شود. بدلیل غیرفعال شدن زنان در ماههای آخر بارداری که معمولاً ناشی از افزایش سایز آنها است ، افزایش 300 kcal در رژیم غذایی روزانه آنها معمولاً کافی است.

زنان با حاملگیهای پرخطر ممکن است نیاز به محدود کردن فعالیتهای فیزیکی خود داشته باشند. پس برای اطمینان از سلامت خود و جنین باید در رابطه با میزان فعالیت و یا محدودیتهای خود با پزشک و خود مشورت کنند.

ترجمه از کتاب:                                                 Perspectiues in Nutrition

       Gortoon M. Wardlaw

       Margaret W. Kessel

ندا محمودآبادی

[ ۱۳۸٧/٥/۱٤ ] [ ۱:۱٩ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

 آیا سوء تغذیه روی رشد تومور اثر می گذارد؟

سوء تغذیه پروتئین- انرژی ، رشد تومور راکم می کند. مطالعات روی حیوانات نشان داده اند که سرعت رشد تومور در مدتی که بدن با محدودیت پروتئین و انرژی مواجه است ، به میزان قابل توجهی کاهش می یابد.

 چه ارتباطی بین سوء تغذیه و درمان سرطان با جراحی وجود دارد؟

واضح است که بیماری که به سوء تغذیه شدید مبتلا است در مقایسه با بیماری که به میزان کافی تغذیه میشود نتیجه عمل جراحی بدتری خواهد داشت. در این بیماران میزان مرگ و میر بالا است. میزان مشکلات بعد از عمل از جمله عفونت ، تشکیل آبسه ، فیستولا در این بیماران بیشتر است. سیستم ایمنی در این بیماران ضعیف می شود. معمولاً بیمار تا چند روز بعد از عمل نمی تواند غذا بخورد و این عامل هم ذخیره انرژی بیمار را کاهش می دهد. مطالعات زیادی نشان داده اند که در بیماران سرطانی که سوء تغذیه شدید دارند و باید تحت عمل جراحی قرار بگیرند ، استفاده از TPN (تغذیه با سرم) قبل از عمل می تواند ، مشکلات بعد از عمل و میزان مرگ و میر را کاهش دهد.

سوء تغذیه چه ارتباطی با شیمی درمانی دارد؟

بیماران سرطانی که سوء تغذیه شدید دارند ، کمتر به شیمی درمانی جواب می دهند. این بیماران به سختی رژیم شیمی درمانی را کامل می کنند. شیمی درمانی ، همچنین باعث سوء تغذیه سلولهای میزبان می شود. داروهای ضد سرطان ، معمولاً سمی می باشند و باعث استفراغ ، حالت تهوع و عملکرد نامناسب معده و روده می شوند. این اثرات جانبی در بیمار سرطانی مبتلا به سوء تغذیه ، مطمئناً روی نتیجه شیمی درمانی اثـــر می گذارد و باعث افزایش ناخوشی و مرگ و میر ناشی از درمان می شود. اگر بیماری که تحت شیمی درمانی قرار می گیرد ، خوب تغذیه شود ، از طرفی وضعیتش بهبود می یابد ولی از طرف دیگر تحمل بیمار به شیمی درمانی زیاد می شود. اما به طور کلی اثرات جانبی کاهش می یابد. توجیهات زیادی برای این مسأله پیشنهاد شده. به نظر می رسد حمایت تغذیه ای از بیمار ، سلولهای تومور را هم غذا می دهد و به آنها کمک می کند در مقابل شیمی درمانی مقاومت کنند.

 سوء تغذیه چه ارتباطی با پرتودرمانی دارد؟

درست مانند سایر روشهای درمانی ، در بیماران مبتلا به سوء تغذیه که تحت پرتودرمانی قرار می گیرند ، ناخوشی و مرگ و میر زیاد است. پرتودرمانی می تواند مستقیماً به سوء تغذیه کمک کند. تأثیر پرتودرمانی بر سوء تغذیه و میزان کاهش وزن ، به دوز تابشی ، مدت زمان تابش و حجم درمان و محلی از بدن که تحت تابش قرار می گیرد ، بستگی دارد. مثلاً تهوع و استفراغ در اثر تابش اشعه به سیستم عصبی مرکزی ، ایجاد می شودو تابش اشعه به سر و گردن می تواند باعث التهاب مخاط دهان شود. تابش اشعه به قفسه سینه می تواند باعث بی اشتهایی شود و تابش اشعه به ناحیه شکمی باعث عفونت روده و سوء جذب می شود. مشاهده این عوارض معمولاً باعث محدود کردن دوز تابشی می شود که در نتیجه سرعت پاسخ به درمان کمتــــر می شود.

آیا استفاده از مکملهای اسید آمینه می تواند روی متابولیسم پروتئین اثر بگذارد؟

تزریق اسیدهای آمینه ای که زنجیره آنها شاخه دار است ، می توانند کاتابولیسم پروتئینها را در بیمار سرطانی کاهش دهد. گلوتامین یک اسید آمینه غیرضروری است که برای رشد سلولهای موکوزی روده مهم است چون گلوتامین در فرم ساده ، آمینواسیدی ناپایدار است ، معمولاً به TPN اضافه نمی شود. اگر گلوتامین به TPN اضافه شود ، تعادل نیتروژن بیمار بهتر خواهد بود. همچنین سنتز پروتئین و پاسخهای  لنفوسیتهای T به عفونت بیشتر می شود.

گردآوری و ترجمه : مرضیه اکبرزاده

 

Nutrition Secrets

Charles W. Van Way W. MD 

         

[ ۱۳۸٧/٥/۱٠ ] [ ۱٢:۱۸ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

رژیم غذایی چگونه روی انواع سرطانها اثر می گذارد؟

فاکتورهای رژیمی روی انواع سرطانها اثر می گذارند. به عنوان مثال افزایش مصرف کلسترول باعث افزایش خطر ابتلا به سرطان می شود و افزایش مصرف میوه ها و سبزیجات ، خطر ابتلا به سرطان را کاهـــــش می دهند. رژیمهای غنی از فرآورده های حیوانی مانند گوشت قرمز ، تخم مرغ و فرآورده های لبنی می توانند خطر ابتلا به سرطان پروستات را افزایش دهند و لیکوپن (کاروتنوئید موجود در گوجه فرنگی) از بروز سرطان پروستات جلوگیری می کند. با دریافت مقادیر زیادی ویتامین C می توان از سرطان غدد بزاقی جلوگیری کرد (>2oo mg / day) . مصرف گوشتهای سرخ شده خطر بروز سرطان کلیه را تا 60% افزایش می دهد.

به طور کلی 35% از کل مرگ و میرهای ناشی از سرطان را می توان به رژیم غذایی نامناسب نسبت داد.

 آیا الکل باعث سرطان می شود؟

بلی ، به نظر میرسد افراد الکلی به سرطانهای مری ، پانکراس و سرطان سینه بیشتر مبتلا می شوند. الکل در زنان سطح استروژن را بالا می برد که ، ممکن است از این طریق در پیشرفت انواع خاصی از سرطان سینه مؤثر باشد. شواهدی وجود دارد که نشان می دهد الکل روی کاروتنوئیدهای سرم ، تأثیرات منفی می گذارد. در افراد الکلی غلظت ویتامین E و سلنیوم در پلاسما پائین است. بنابراین الکل با از بین بردن مواد پیشگیری کننده از سرطان ، می تواند خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد.

آیا خطر ابتلا به سرطان در افراد چاق بیشتر است؟

در افرادیکه BMI آنها از 30 بیشتر است ، افزایش مرگ و میر بدلیل انواعی از سرطانها مشاهده شده. مخصوصاً ارتباط بین سرطان سینه و چاقی تائید شده ، همچنین عدم تحرک و فعالیت ، یکی از فاکتورهای مؤثر در بروز سرطان است. به نظر می رسد ورزش کردن ، از سرطانهای سینه ، کولون و دستگاه تناسلی جلوگیری می کند.

آیا چای سبز از بروز سرطان جلوگیری می کند؟

چای سبز چینی ، بالقوه خاصیت ضد سرطانی دارد. به طور کلی پلی فنلها به عنوان آنتی اکسیدان در نظر گرفتـه می شود. و این پلی فنلها تشکیل تومور و رشد آنرا مهار می کنند. البته این خاصیت در حیوانات بررسی شده است. این ترکیبات مانع از فعالسازی متابولیکی کارسینوژنهای رژیم غذایی می شوند. بعضی مطالعات نشان داده اند که مصرف چای سبز ، سرطان مری را کاهش داده است.

 

میزان شیوع سوء تغذیه در بیماران مبتلا به سرطان چقدر است؟

80-50% از بیماران سرطانی از سوء تغذیه رنج می برند. سوء تغذیه و مرگ از علتهای مستقیم مرگ در 22% از کل بیماران سرطانی است. معمولاً 45% این بیماران در بیمارستان ، بیش از 15% وزن خود را از دســت می دهند.

کاهش وزن چگونه روی پیش آگهی وضعیت بیمار سرطانی تأثیر می گذارد؟

بیمارانی که کاهش وزن در آنها دیده نمی شوند در مقایسه با بیمارانی که وزن کم می کنند ، پیشرفت بهتری در مسیر بهبودی دارند. کاهش وزن با پیشرفت بیماری ارتباط دارد. مطالعات نشان داده اند که بیشترین میزان کاهش وزن در بیماران مبتلا به سرطان معده و پانکراس بوده است. کاهش وزن در حد متوسط در نوع نامساعد سرطانهای کولون ، ریه وپروستات دیده می شود و سرطان سینه کمترین ارتباط را با کاهش وزن دارد. همچنین کاهش وزن روی پیش آگهی بیماران سرطانی تحت درمان با عمل جراحی ، شیمی درمانی و پرتودرمانی تأثیر منفی می گذارد. بیمارانی که وزن کم می کنند ، مشکلات بیشتری دارند و میزان مرگ و میر در آنها بیشتر است.

 سرطان چگونه روی متابولیسم کربوهیدراتها اثر می گذارد؟

بیماران سرطانی مشترکاتی با بیماران مبتلا به دیابت نوع دو دارند. در بیماران سرطانی میزان تولید گلوکز توسط کبد 40-25% افزایش می یابد که مشابه همین عمل در بیماران دیابتی دیده می شود. اما با این تفاوت که در بیماران دیابتی ، میزان تولید گلوکز توسط کبد در حالت گرسنگی کاهش می یابد اما در بیماران سرطانی در حالت گرسنگی هم ، گلوکز زیادی توسط کبد ساخته می شود. علت اینکار ممکن است در دسترس بودن پیش سازهای گلوکونئوژنر مانند (آلانین ، گلیسرول و لاکتات) باشد. در این بیماران هیپرگلیسمی دیده می شود. همچنین سرعت پاک شدن گلوکز از خون کم است. نشان داده شده است که مقاومت به انسولین یکی از دلائل مهم عدم تحمل گلوکز است.

 در بیماران سرطانی چه تغییری در متابولیسم چربیها ایجاد میشود؟

در این بیماران بعلت کاهش دریافت غذا ، ذخیره چربی کاهش می یابد. در بیماران سرطانی بسیج اسیدهای چرب و اکسیداسیون آنها زیاد می شود. سرعت پاک شدن اسیدهای چرب از خون کم است. این بسیج اسیدهای چرب توسط مواد لیپولیتیک که باعث آزادشدن اسید چرب از بافت چربی می شود ، تسهیل می شود. بسیج اسیدهای چرب با تزریق گلوکز ، مهار نمی شود.

ادامه دارد...

تهیه کننده : مرضیه اکبر زاده

 

منبع :

Nutrition Secrets

Charles W. Van Way W. MD 

 

[ ۱۳۸٧/٥/۸ ] [ ۱٢:٥۱ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

 

استفاده مناسب از این مکمل غذایی:

دز: مقدار مورد نیاز برای دریافت مقدار طبیعی و پیشنهاد شده روزانه ، در افراد گوناگون متفاوت است. اطلاعات داده شده فقط مقدار متوسط روی را در برمی گیرد.

در مورد فرم خوراکی مکمل روی (کپسول ، قرصهای لوزی شکل ، قرصها و قرصهایی که دیرجذب می باشند و دارای روکش می باشند):

برای درمان کمبود :

در بزرگسالان ، نوجوانان و کودکان- براساس شدت کمبود ، برای هر فرد ، مقدار خاصی توسط پزشک در نظر گرفته می شود.

مکملهای روی اگر یک ساعت یا دو ساعت پس از وعده های غذایی استفاده شوند ، دارای اثر بیشتری خواهند بود. اما ، اگر مکملهای روی باعث معده درد شوند ، می توانند همراه با غذا مصرف شوند. اگر آنها را همراه با غذا مصرف می کنید ، بایستی به پزشک و متخصص خود اطلاع دهید.

دزهای از یاد رفته :

اگر شما فراموش کنید که مکمل روی را برای یک روز یا روزهای بیشتری مصرف کنید ، اثر قابل توجهی ندارد. تا هنگامیکه آنقدر طول بکشد که در بدن شما بشدت مقدار روی کاهش یابد. اما اگر پزشک و  متخصص شما توصیه کرده باشند که روی مصرف کنید ، سعی کنید که هر روز به گونه ای که راهنمایی شده اید ، مصرف کنید.

نگهداری:

برای نگهداری از این مکمل غذایی:

·        آن را از دسترس کودکان دور نگه دارید.

·        آن را در حمام ، نزدیک سینک آشپزخانه و یا جاهای مرطوب دیگر نگهداری نکنید. گرما یا رطوبت این مکمل غذایی را خراب می کند.

·        اجازه ندهید که این مکمل غذایی قرمز شود و آنرا در یخچال نگهداری نکنید.

·        مکملهای غذایی تاریخ گذشته و آنهایی را که دیگر مورد نیاز نیستند ، نگهداری نکنید. مطمئن شوید که هرگونه مکمل غذایی دورانداخته شده ای ، دور از دسترس کودکان است.

توصیه ها در هنگام مصرف این مکمل غذایی :

وقتی که روی با غذاهای خاصی ترکیب شود ، ممکن است جذب بدن نشود و این اتفاق هنگامــــی روی می دهد که شما از آن غذاهای خاص مطلع نباشید. وقتیکه شما روی مصرف می کنید ، یا باید از غذاهای زیر پرهیز کرد و یا باید این غذاها را 2 ساعت پس از مصرف روی استفاده کرد:

·        غذاهای دارای فیبر

·        غذاهای حاوی فسفر مانند شیر و مرغ

·        نانهای تهیه شده از حبوبات و غلات

مکملهای روی و مکملهای آهن ، مس و فسفر را در یک زمان و با هم مصرف نکنید. بسیار خوب خواهد بود که بین آنها فاصله 2 ساعتی قرار دهید تا استفاده کامل را از هرکدام از این مکملهای غذایی ببرید.

عوارض جانبی مکملهای غذایی:

همرا با اثرات مورد انتظار ، یک مکمل غذایی ممکن است برخی اثرات ناخواسته نیز ایجاد شود. اگرچه تمامی این عوارض جانبی اتفاق نمی افتند ، ولی در صورت بروز به توجه پزشکی نیاز دارند.

اگر هرکدام از این عوارض جانبی رخ داد ، بوسیله پزشک متخصص خود آن را چک کنید:

عوارض جانبی نادر :

Closeschilles بزرگ ، زخمها یا جراحات مکرر در دهان یا گلو ، تب ، حالت سوزش در قلب ، هضم نکردن غذا ، گلودرد ، حالت تهوع و استفراغ ، خستگی غیر معمول و ضعف

نشانه های مصرف دز بالا:

درد در سینه ، گیجی ، سستی ، کاهش عمق تنفس ، حالت تهوع (استفراغ) ، زردی چشمها و پوست.

عوارض جانبی دیگری که ذکر نشده در برخی افراد رخ می دهند ، اگر شما به هرگونه اثرات دیگری برخورد کردید ، آنرا بوسیله پزشک خود چک کنید.

 

وقتی که فروش یک دارو یا مکمل غذایی برای استفاده خاص ، پذیرفته می شود ، آزمایشات نشان می دهد که دارو یا مکمل غذایی یادشده برای مشکلات پزشکی دیگر نیز می تواند مفید باشد. اگرچه که در برچسب محصول گفته شده ، نوشته نشده باشد.

مکملهای روی در بیماران خاصی که خاصی که دارای حالت پزشکی زیر می باشند ، استفاده می شوند:

بیماری ویلسن ( Wilson’s disease) ] یک بیماری که در آن ، مقدار بسیار زیادی مس در بدن انباشته می شود [.

 

تهیه کننده : امین صالحی ابرقویی (کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی)

منبع :mayoclinic

 

[ ۱۳۸٧/٥/٧ ] [ ٢:٢٤ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

·        اسمهای تجاری مکملهای روی در ایالات متحده آمریکا:

Orazinc 3.

Verazicc 4.

Zinc- 220 4.

Zinc is 4.

Zinca- Pak 4.

Zincate 4.

·        اسمهای تجاری مکملهای روی در کانادا:

 PMS Egazinc 4.

 

توضیحات:

          مکملهای روی برای پیشگیری یا درمان کمبود روی استفاده می شوند.

بدن برای رشد نرمال و سلامتی به روی احتیاج دارد. برای بیمارانی که قادر به دریافت روی کافی در رژیم غذایی خود نیستند و یا افرادی که نیاز بیشتری به روی دارند ، مکملهای روی ضروری می شوند. کلاً این مکملها به صورت خوردنی می باشند ولی در برخی بیماران باید به صورت تزریقی داده شود.

مکملهای روی مصارف دیگری نیز دارند که بوسیله متخصص تجویز می شوند.

کمبود روی می تواند به کاهش دید در شب و کندی در روند ترمیم جراحات ، کاهش در حس چشایی و بویایی ، کاهش در توانایی مقابله با عفونتها و نمو در اعضای تکثیر کننده و مولد منجر شود.

در برخی از موقعیتها ، نیاز شما به روی بیشتر می شود که عبارتند از:

Acrodermatitis eleropathica. (کمبود جذب روی از روده)

. الکلیسم

. سوختگیها

. دیابت (دیابتهای قندی)

 . سندرم داون

. اختلال در خوردن غذا

. بیماریهای روده ای

. عفونتها (بصورت تکرار شونده یا مزمن)

. بیماریهای کلیوی

. بیماریهای کبدی

. بیماریهای پانکراس

. کم خونی داسی شکل

. اختلالات پوستی

. برداشت معده

. استرس (به صورت مکرر)

. تالاسمی

. تروما (به صورت طولانی)

همچنین ، کودکانی که هنوز به بلوغ نرسیده اند نیز ممکن است به روی اضافی احتیاج داشته باشند.

* افزایش نیاز شما به روی بایستی توسط پزشک متخصص ، تعیین شود *

ادعاهای موجود قدیمی درباره نقش پیشگیری کننده روی در کاهش دید به اثبات نرسیده است و نیز اثر آن در درمان بیماری پروفیریا (Prophyria) اثبات نشده است.

روی قابل تزریق تحت نظر پزشک متخصص داده می شود و بقیه فرمهای روی بدون نسخه پزشک نیز قابل دسترس می باشند.

مکملهای روی به شکل های زیر قابل دسترس می باشند:

1- خوردنی:

·        گلوکونات روی ( Zinc Gluco nate )

·        قرصهای لوزی شکل (در ایالات متحده امریکا)

·        سولفات روی ( Zinc Sulfate )

·        قرصهای دایره ای شکل (در ایالات متحده امریکا و کانادا)

·        قرصهایی که دیر جذب می شوند و دارای روکش می باشند (در ایالات متحده امریکا)

2-   Parenteral (تزریق دارو از طریق راهی مثل زیر جلدی،داخل عضله و...در هر حال نه از طریق لوله گوارش :

·        کلرید روی ( Zinc Chloride )

·        تزریق (در ایالات متحده امریکا)

·        سولفات روی ( Zinc Sulfate )

برای داشتن وضعیت جسمانی خوب ، مهم است که شما یک رژیم متعادل و متنوع داشته باشید. از هر برنامه رژیمی که  متخصص شما توصیه می کند ، پیروی کنید. برای نیاز تغذیه ای خاص ویتامین و یا مواد معدنی ، از متخصص خود یک لیست از غذاهای مناسب بخواهید. اگر فکر می کنید که مقدار کافی از ویتامینها و یا مواد معدنی در رژیم غذایی خود دریافت نمی کنید ، می توانید یک مکمل غذایی با مشورت پزشک و متخصص تغذیه انتخاب کنید.

روی در غذاهای گوناگونی یافت شده است. از جمله: قسمت بدون چربی گوشت قرمز ، غذای دریایی ، نخود فرنگی و لوبیاها. روی همچنین در تمام حبوبات دیده می شود. غذاهایی که در قوطیهای حلبی درباز نگهداری شوند ، مقدار روی قابل دسترس آنها برای جذب ممکن است کاهش یابد.

 

مقدار دریافت روزانه طبیعی با واحد میلی گرم mg برای روی ، به طور کلی به صورت زیر تعریف شده است :

سن

کودکان و نوجوانان

مرد

زن

دوران بارداری

دوران شیردهی

5 تا 6 ماهگی

2 mg

 

 

 

 

7 ماهگی تا 3 ماهگی

3 mg

 

 

 

 

4 تا 8 سالگی

5 mg

 

 

 

 

9 تا 13 سالگی

8 mg

 

 

 

 

14 تا 18 سالگی

 

11 mg

9 mg

13 mg

14 mg

بالاتر از 19 سالگی

 

11 mg

8 mg

11 mg

12 mg

 

قبل از استفاده از این مکملها:

با دقت توصیه های روی برچسب را بخوانید و پیروی کنید. برای مکملهای روی بایستی به نکات زیر توجه شود:

- افرادیکه آلرژی دارند:

اگر نسبت به غذاها ، نگهدارنده ها یا رنگها آلرژی دارید ، به پزشک و متخصص خود اطلاع دهید.

- دوران بارداری:

مصرف مقدار کافی از ویتامینها و مواد معدنی ، در هنگام بارداری بسیار مهم است و رشد و نمو سالم جنین بستگی به مقدار متعادل ریزمغذیهای مصرفی مادر دارد. ثابت شده که سطح پایین روی در خون ، می تواند به مشکلات بارداری یا نقصهایی در کودکی منجر شود. اما دریافت مقدارهای زیاد از مکملهای غذایی در دوران بارداری می تواند برای مادر و یا جنین مضر باشد و باید از آن پرهیز کرد.

- دوران شیردهی

مصرف مقدار مناسب ویتامینها و مواد معدنی حائز اهمیت است.بنابراین کودک نیز می تواند ویتامینها و مواد معدنی مورد نیاز برای رشد را بطور مناسب دریافت کند. اما ، دریافت مقدار زیاد مکمل غذایی هنگام دوران شیردهی می تواند برای مادر و یا بچه مضر باشد و باید از آن پرهیز کرد.

- نوجوانان:

در نوجوانان با دریافت مقدار پیشنهاد شده و طبیعی روزانه ، مشکلاتی گزارش نشده است.

- بزرگسالان مسن تر:

با دریافت مقدار پیشنهاد شده روزانه ، مشکلاتی در بزرگسالان مسن تر ، گزارش نشده است. اثبات شده است که افراد مسن می توانند بوسیله کمبود روی در اثر انتخاب نادرست غذا ، کاهش جذب روی بوسیله بدن ، داروهایی که جذب روی را کاهش می دهند و یا افزایش و دفع روی بوسیله بدن ، در معرض خطر باشند.

-تداخل با داروها یا مکملهای غذایی دیگر:

اگرچه داروها و مکملهای غذایی خاص هرگز نبایستی با هم مصرف شوند ، در بقیه موارد ، حتی اگر تداخل اتفاق بیفتد ، می توانند با یکدیگر مصرف شوند. در این موارد ، پزشک متخصص شما ، ممکن است بخواهد دوز را تغییر دهد و در این موارد رعایت توصیه های پزشک متخصص ضروری میباشد. هنگامیکه شما مکملهای نامناسبی دریافت می کنید ، بسیار مهم است که پزشک و متخصص شما بدانند که شما از موارد زیر استفاده می کنید یا خیر:

       مکملهای مس

       تتراسایکلین (داروهایی که برای عفونت بکار می رود)- استفاده آنها با مکملهای روی باعث می شود که مکملهای مس و یا تتراسایکلین کمتر مؤثر باشند. مکملهای روی بایستی حداقل 2 ساعت پس از مکملهای مس یا تتراسایکلین داده شوند.

مشکلات پزشکی دیگر:

وجود مشکلات پزشکی دیگر می تواند بر مصرف مکملهای روی اثر بگذاردو مطمئن شوید که به پزشک متخصص خود ، مشکلات پزشکی دیگر خود را می گوئید. بخصوص:

کمبود مس: مکملهای روی می توانند این وضعیت را بدتر کنند.

 

ادامه دارد...

امین صالحی ابرقویی (کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی)

منبع :mayoclinic

 

 

[ ۱۳۸٧/٥/٦ ] [ ٢:٠٥ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]

آیا غذاهایی هستند که باعث سرطان شوند؟

تاکنون هیچ غذای خاصی که سرطان زا باشد شناخته نشده ، اما بعضی از مواد شیمیایی ، آفت کشها و افزودنیهای غذایی می توانند خطرزا باشند. همچنین به نظر می رسد دریافت مقادیر زیاد نمک و نیترات ، از عوامل مستعد کننده برای ابتلا به سرطان باشند.

آیا غذاهایی هستند که از سرطان پیشگیری کنند؟

آنتی اکسیدانها از بروز سرطان جلوگیری می کنند. این مواد رادیکالهای آزاد را احیا می کنند. رادیکالهای آزاد مولکولهای بسیار فعال و ناپایداری هستند ، که یک یا دو الکترون جفت نشده دارند. آنتی اکسیدانها از تشکیل رادیکالهای آزاد جلوگیری می کنند. از مهمترین آنتی اکسیدانها می توان سلنیوم ، کاروتنوئیدها ، توکوفرولها و آسکوربیک اسید را نام برد. هر کاروتنوئید ، 4 رادیکال آزاد را به دام می اندازد و غیر فعال می کند.

توکوفرولها تحت نام کلی ویتامین E شناخته شده اند. ویتامین E یک آنتی اکسیدان بیولوژیک است که از واکنش اکسیژن با رادیکالهای آزاد در غشاء سلولی جلوگیری می کند. آسکوربیک اسید یا ویتامین C ، یک آنتی اکسیدان قوی در پلاسما ، مایعات خارجی سلولی و غشاء سلولی است. مطالعات اپیدمیولوژیکی نشان داده اند که ویتامین C علاوه بر خاصیت آنتی اکسیدانی اش ، خاصیت ضدسرطانی دارد. ویتامین C این خاصیت را با سم زدایی از مواد کارسینوژن (سرطان زا) اعمال می کند.

از منابع غذایی این ویتامینها می توان هویج ، گوجه فرنگی ، آب پرتقال ، طالبی و سبزیجات سبز مانند بروکلی ، اسفناج و لوبیاسبز را نام برد. گوشت و فرآورده های حیوانی از بهترین منابع غذایی سلنیوم هستند. سلنیوم ممکن است در میوه ها و سبزیجات هم وجود داشته باشد اما میزان سلنیوم آنها بستگی به محتوای سلنیوم خاکی دارد که میوه ها و سبزیجات در آن رشد کرده اند.

 

آیا فیبر غذایی در کاهش خطر سرطان اثر دارد؟

رژیمهایی که از نظر فیبر ، غنی هستند می توانند خطر ابتلا به سرطان را کاهش دهند. مخصوصاً  سرطان colorectal . در رژیمهای گیاهی ، میزان انرژی دریافتی از چربی کم است ، در عوض این رژیمها فیبر زیادی دارند. این رژیمها بیشتر شامل غلات ، دانه های کامل ، سبزیجات و میوه ها هستند ، که می توانند خطر ابتلا به سرطان اندومتر را کاهش دهند. فیبرهای غذایی ، زمان انتقال غذا در روده را کوتاه می کنند. در نتیجه فلورای روده زمان کمتری برای تولید مواد کارسینوژن دارند و یا مواد کارسینوژن فرصت کمتری برای تأثیر روی سلولهای دیواره روده دارند. فیبر غذایی همچنین با اتصال به اسیدهای صفراوی باقیمانده در روده که قرار است همراه مدفوع دفع شوند ، اثر ضد سرطانی خود را اعمال می کنند. این اسیدهای صفراوی در مقادیر بالا ، خواص سرطان زایی دارند. فیبر غذایی به دو دسته تقسیم می شود. محلول در آب و نامحلول در آب. معمولاً توصیه می شود 35-20 گرم فیبر غذایی در روز مصرف شود و باید نسبت فیبر نامحلول به محلول 3 به 1 باشد. معمولاً این نسبت در غذاهای گیاهی دیده می شود.

 آیا استفاده از مکملها می تواند به خوبی غذاها باشد؟

خیر ، اگر رژیم غذایی شما متعادل باشد نیازی به مکملها نیست. بهترین روش برای بهبود وضعیت سلامتی و پیشگیری از سرطان ، استفاده کافی از مواد مغذی در منابع غذایی است. زیرا منابع غذایی حاوی فیبر هستند. همچنین بسیاری از عناصر موجود در آنها ممکن است هنوز شناخته نشده باشند. مثلاً بتاکاروتن ، یکی از 400 کاروتنوئید شناخته شده است. اکثر غذاهای گیاهی حاوی آفت کشهای طبیعی هستند که در مقادیر کــــم می توانند خاصیت ضد سرطانی داشته باشند.

استفاده از مکملها می تواند باعث به هم خوردن تعادل رژیم غذایی و ایجاد مسمومیت در بدن شوند.

آیا چربی رژیم غذایی با سرطان ارتباط دارد؟

شواهدی وجود دارد که نشان می دهد دریافت مقادیر زیاد چربی ، ممکن است خطر ابتلا به سرطان پروستات، کلیه ، کولن و راست روده و سرطان سینه را افزایش دهند. چربیهای حیوانی مانند چربی موجود در گوشت قرمز ، تخم مرغ و فرآورده های لبنی خطر بیشتری دارند. برخی مطالعات ارتباط بین چربی رژیم غذایی و سرطان سینه را تائید کرده اند مخصوصاً بعد از یائسگی ، بعنوان مثال مصرف چربیهای تک اشباع نشده (MUFA) مثل روغن زیتون می تواند خطر ابتلا به سرطان سینه را کاهش دهد. روغن ماهی نیز می تواند از پیشرفت سرطان جلوگیری کند.

تهیه کننده : مرضیه اکبر زاده

ادامه شو تو یه یادداشت دیگه می ذارم

 

 

 

[ ۱۳۸٧/٥/٦ ] [ ۱:٤۸ ‎ق.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

کلینیک فوق تخصصی زیبایی و تناسب اندام فرشتگان با همکاری متخصصین تغذیه و رژیم درمانی و پزشکان فوق تخصص زیبایی و با بهره گیری از جدیدترین دستگاه های لاغری و زیبایی (slim fit ایتالیا ،اندرمولب،وکیوم رولر،RF و...) در خدمت مراجعین عزیز می باشد خیابان ولی عصر بالاتر از زعفرانیه باغ فردوس برج فردوس طبقه 4 واحد 24 تلفن : 22722143-22704318
موضوعات وب
آرشيو مطالب
امکانات وب


Javascripts