کلینیک فوق تخصصی تغذیه ، زیبایی و تناسب اندام فرشتگان
خیابان ولی عصر بالاتر از زعفرانیه باغ فردوس برج فردوس طبقه 4 واحد 24 شماره تماس 22704318-22722143 
نويسندگان

نوشیدنیهای آرام بخش

امروزه هزاران نفر ازکسانی که چای و یا قهوه را به دلایلی ترک کرده اند ، از جوشانده و یا دم کرده گیاهان دارویی که به نام چای گیاهی  شهرت دارند ، استفاده می کنند، بسیاری از گیاهان را میتوان همانند چای دم کرد و در موارد مختلفی از آنها استفاده کرد.

 

» چای کوهی یک نوشیدنی آرام بخش برای ر فع خستگی و ضد افسردگی

چای کوهی که به آن توکلیجه نیز می گویند، از تیره ی گیاهان معطر و آرامش بخش اعصاب است. گل این گیاه که به صورت سنبله ای از گل های ریز صورتی مایل به سرخ رنگ است ، در میان کاسبرگ هایی با رنگ سبز روشن نقره ای و پشمالو قراردارد از این رو در زبان آذری به آن توکلیجه یا پشمالو گفته می شود.

خواص و نوع مصرف چای کوهی : چای کوهی یک تونیک (تقویت کننده ی) قوی برای اعصاب است. این گیاه مفرح ، نشاط انگیز، و شادی آور بوده و دارای خاصیت ضد درد به ویژه دردهای مفصلی ، رمالتیسی ، سردرد ، سرگیجه و دردهای عصبی است. مصرف این گیاه خستگی ذهنی را بر طرف می سازد و به علت انرژی زایی و نشاط انگیزی می تواند برای رفع خستگی و بی حوصلگی در افراد افسرده مورد استفاده قرار گیرد. علاوه بر این چای کوهی، اشتها آور و مدر ملایم است. همچنین در تنظیم اعمال گوارشی و تقویت کننده کبد به ویژه کمک به هضم غذا کاربرد دارد.

این گیاه در درمان بیماری های معده و روده با منشاء روانی و بیماری های اسهال توام با تحریکات عصبی ، نقش موثر و آرامبخشی دارد.

 

 میزان مصرف و طرز تهیه ی چای کوهی  :

یک قاشق مرباخوری پر از چای کوهی را در یک لیوان آب جوش ریخته و با قاشق خوب به هم بزنید. آن گاه روی آن را با یک نعلبکی بپوشانید و بگذارید مدت 20 دقیقه بماند تا دم بکشد. سپس آن را صاف کرده و با شکر سرخ میل کنید.

این چای، یک نوشیدنی خوش رنگ ، خوش مزه و دل چسب است که در شب های سرد پاییزی و زمستان ، پس از یک روز کار و تلاش، با ایجاد آرامش و رفع خستگی، انرژی از دست رفته را به شما باز می گرداند.

نعـنا آرام کننده ی سیستم عصبی

نعنا گیاهی است علفی با گل هایی به رنگ آبی که انواع وحشی آن به فراوانی در طبیعت یافت می شود. مصرف این گیاه قدمت چندین هزار ساله دارد و قدیمی ترین نسخه ی درمانی این گیاه در دایوار معبد ادفواست که پراز نسخه ها و دستوراتی به خط هیروگلیف مصر باستان است و درباره طرز تهیه ی بخورها وعطریات مختلفی نگاشته شده که در مراسم مذهبی از آن ها استفاده میشده است. 

 

خواص نعنا :

پیشینیان بالاترین خاصیت را در گروه داروهای گیاهی به عنوان ضد تشنجات عصبی و محرک برای نعنا قانل شده اند. طب گیاهی امروزی نیز خواصی را که در گذشته به نعنا نسبت داده اند تایید کرده و نیز تاکید می کند که آن را به صورت تونیک و مقوی معده ، ضد تشنج ، بادشکن و ضد اسهال به کار برند.

نعنا سموم را از بدن می راند ، صافی را به خون باز می کرداند و این ها همه از خواص ضد میکروبی و ضد عفونی این گیاه است.

نعنا محرکی است قوی که اثر آرم کننده ای بر سیستم عصبی دارد. علاوه بر این ها دم کرده ی نعنا برای کسانی که از عصبانیت، به هم خوردگی سیستم سمپاتیک ، صرع ، سکسکه ،استفراغ های عصبی ، خستگی ، و به هم ریختگی عمومی رنج می برند، توصیه می شود.

میزان مصرف: چای نعنا را میتوان روزی 2 الی 3 بار مصرف کرد. برای تهیه ی این چای می توان در هر بار یک مشت نعنای تازه یا یک قاشق مرباخوری پر از پودر برگ های خشک شده ی نعنا را در یک لیوان آب جوش ریخته و مانند چای به مدت 10 دقیقه دم کرده، صاف نموده ومیل کرد. هم چنین برای تعدیل طعم تلخ آن میتوان چند قطره آب لیموی تازه درآن چکانده وبا کمی عسل مخلوط کرده نوش جان کرد!

» چای پونه کوهی آرام بخش سردردهای سینوزیتی

پونه یکی از گیاهان معطر خانواده ی مانت است که همانند نعنا علاوه بر مصرف خوراکی، کاربرد دارویی نیز دارد. این گیاه یک آنتی بیوتیک قوی است و در درمان ناراحتی های دستگاه تنفسی نقش موثری دارد.

پونه خاصیت ضد سم ، ضد درد ، ضد تهوع ، ضداسهال ، و در آرام ساختن دردهای معده و روده ناشی از مسمومیت، مورد استفاده قرار میگیرد.

مصرف چای پونه ی کوهی در سردرد های ناشی از سرماخوردگی به ویژه سینوزیت اثر آرام کننده دارد.

طریقه ی مصرف و طرز تهیه چای پونه: برای رفع سردرد و دیگر ناراحتی ها، می توان روزانه 4،3 فنجان از چای پونه را مصرف کرد. برای هر فنجان مقدار 1 قاشق مرباخوری از پودر برگ های این گیاه را در آب جوش ریخته ، به مدت 15 دقیقه دم کرده ،سپس با کمی نبات یا شکر قرمز میل کنید.

 

» آرام بخش های گیاهی برای سردرد های عصبی و میگرنی

» چای برگ بو:

 برگ بو درختی است به ارتفاع 206 متر که گاهی ارتفاع آن با 10 مترهم می رسد. گل های آن به صورت خوشه ای و به رنگ زرد مایل به سبز است. این گیاه دارای برگ های سبز تیره رنگ و بسیار معطر است که علاوه بر مصرف غذایی، دارای کاربرد دارویی در درمان بی اشتهایی ، آنژین ، برونشیت ، دردهای روماتیسمی ، درد معده ، تنظیم عادت ماهیانه ی خانم ها و زایمان بی درد، کاربرد دارد.

هم چنین این گیاه داروی موثری در درمان دردها و ناراحتی های عصبی و تسکین سردردها به ویژه سردرد های میگرنی است.

 

»  میزان مصرف و طریقه ی استفاده چای برگ بو:

برای تهیه چای برگ بو، میتوان برای هر فنجان آن، 5 گرم برگ بو را به مدت 15 دقیقه در آب جوش دم کرده و روزانه بعد از هر غذا با عسل آمیخته وبنوشید.

 

تهیه کننده : امین صالحی (کارشناس ارشد تغذیه و رژیم درمانی)

 

[ ۱۳۸۸/۸/۱۸ ] [ ۱٠:٢۳ ‎ب.ظ ] [ nutritionist ] [ نظرات () ]
.: Weblog Themes By themzha :.

درباره وبلاگ

کلینیک فوق تخصصی زیبایی و تناسب اندام فرشتگان با همکاری متخصصین تغذیه و رژیم درمانی و پزشکان فوق تخصص زیبایی و با بهره گیری از جدیدترین دستگاه های لاغری و زیبایی (slim fit ایتالیا ،اندرمولب،وکیوم رولر،RF و...) در خدمت مراجعین عزیز می باشد خیابان ولی عصر بالاتر از زعفرانیه باغ فردوس برج فردوس طبقه 4 واحد 24 تلفن : 22722143-22704318
موضوعات وب
آرشيو مطالب
امکانات وب


Javascripts